Az vagy, amit megeszel? A tudatosság hitelessé tesz? Vagy inkább a hitelesség következménye a tudatosság? De mitől hiteles egy élelmiszer?
Az élelmiszer termelés és előállítás szempontjairól szóló foglalkozáson vett részt a 10/D osztály február 7.-én, a Mezőgazdasági Múzeumban, Bajzik Dorottya tanárnő vezetésével.
Ahhoz hogy ilyen változatosan táplálkozhassunk napjainkban, még az alapvető élelmiszerek összetevői is hosszú utat járnak be, mire a tányérunkon végzik.
Mi az, hogy ökológiai gazdálkodás? Mit és hogyan kell, kellene tenni, hogy egészséges alapanyagokhoz jussunk? Mit tehetnek a gazdák?
Mára már nyilvánvalóvá vált, hogy az élelmiszer alapanyagok nagyüzemi termesztése súlyosan befolyásolja ökológiai környezetünket. Hogy milyen utat választunk akár a gazdálkodás, akár a vásárlás során tőlünk is függ.
Tőlünk is függ?
Ilyen és hasonló kérdésköröket jártunk körbe ezen az előadáson, ahol a diákjaink nagyon okos, ügyes válaszokat adtak, hogy milyen nehéz, és milyen költséges ma a biogazdálkodás……..
Gyönyörű környezet, ragyogó napsütés, tartalmas interaktív előadás. Szép nap volt.
