Felvételi tájékoztató a 2022–2023-as tanévre

A részletekért kattintson a "Bővebben" feliratra...

 

 

Az intézmény adatai:

 Név: Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Cím:    2081 Piliscsaba, József Attila utca 2.
OM azonosító: 035269/012
Fenntartó: Agrárminisztérium
Igazgató: Börzsönyi Tünde
Elérhetőség:
- titkárság: 26/375-012, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- gazdasági iroda: 26/375-244
Honlap: www.szepesiszki.hu

Piliscsabai iskolánk Budapest és Esztergom között félúton helyezkedik el. A közlekedés közúton és vasúton is megoldható. Iskolánk a vasútállomástól 5 percre, a központi buszmegállótól 10-15 percre helyezkedik el gyönyörű természeti környezetben.
Az iskola számára fontos a nyelvoktatás, ezért célunk, hogy minél több tanuló tudjon részt venni az Erasmus+ program keretében külföldi szakmai gyakorlaton.

Tanulmányi területek, tagozatkódok:

0014
A mezőgazdasági gépésztechnikus képzés a mezőgazdaság és erdészet ágazat agrárgépész területének 5 éves képzése, mely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A képzés ideje alatt mezőgazdasági gépek közúti vezetéséhez szükséges T kategóriás jogosítványt szereznek a tanulók. Emelt szintű oktatás angol nyelv, biológia, magyar nyelv és irodalom, illetve történelem tantárgyakból. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol, vagy német. A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik, a központi írásbeli felvételit nem kérjük. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: mezőgazdasági gépésztechnikus. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható. Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a mezőgazdaság, azon belül szeretne korszerű mezőgazdasági gépekkel dolgozni, azokat vezetni, üzemeltetni, mezőgazdasági vállalkozást működtetni, esetleg felsőoktatásban továbbtanulni az adott szakterületen.
A képzésben részt vevő tanulók ösztöndíjban részesülnek.

0034
A mezőgazdasági gépész képzés a mezőgazdaság és erdészet ágazat agrárgépész területének 3 éves képzése, mely szakképzettség megszerzésével zárul. A képzés ideje alatt mezőgazdasági gépek közúti vezetéséhez szükséges T kategóriás jogosítványt szereznek a tanulók. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol. A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik, a központi írásbeli felvételit nem kérjük. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: mezőgazdasági gépész. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható. Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a mezőgazdaság, azon belül szeretne korszerű mezőgazdasági gépekkel dolgozni, azokat vezetni, üzemeltetni.
A képzésben részt vevő tanulók ösztöndíjban részesülnek.

0013
Az erdésztechnikus képzés a mezőgazdaság ágazat erdészet és a vadgazdálkodás területének 5 éves képzése, mely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A szakmai vizsgára bocsátás feltétele a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély (B vagy T kategória) megszerzése. Emelt szintű oktatás angol nyelv, biológia, magyar nyelv és irodalom, illetve történelem tantárgyakból. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol, vagy német. A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik, a központi írásbeli felvételit nem kérjük. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: erdésztechnikus. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szereti a természetet és hivatásnak tekinti az erdei környezetben történő feladatok ellátását, képes szerteágazó tevékenységet végezni, szeret csapatban dolgozni és középvezetői feladatokat tud ellátni, esetleg felsőoktatásban továbbtanulni az adott szakterületen.
A képzésben részt vevő tanulók ösztöndíjban részesülnek.

0033
Az erdőművelő-fakitermelő képzés a mezőgazdaság ágazat erdészet és a vadgazdálkodás területének 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakmai vizsgára bocsátás feltétele a mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély (B vagy T kategória) megszerzése. Egy idegen nyelv tanulása kötelező: angol. A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik, a központi írásbeli felvételit nem kérjük. Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A tanulmányi területre SNI-s és BTM-es nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek. A tanulmányi terület szakképzettségi kimenetele: erdőművelő-fakitermelő. A szakmai képzéshez gyakorlati hely biztosított. A távol lakó tanulók részére a kollégiumi elhelyezés megoldható.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret a természetben lenni, érdeklik a növények és az állatok, és szívesen dolgozik gépekkel.
A képzésben részt vevő tanulók ösztöndíjban részesülnek.

A felvételi eljárás rendje, a jelentkezők rangsorolásának módja, szabályai:

A jelentkezők rangsorolása a tanulmányi eredmények alapján történik.
A tanulmányi területekre sajátos nevelési igényű, valamint beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek.
Az általános iskolák összegyűjtik nyolcadikosaik továbbtanulási szándékait, és legkésőbb 2022. február 18-ig a KIFIR rendszerben előállítják a felvételi Jelentkezési lapokat.
A szakértői véleményt kérjük a Jelentkezési lappal együtt megküldeni.
2022. március 2-3-án Pályaorientációs ismerkedő beszélgetést tartunk, melyre minden tanulót behívunk. Az ismerkedő beszélgetés időpontját elektronikus úton az iskola honlapján tesszük közzé (www.szepesiszki.hu), illetve a Jelentkezési lapon megadott e-mail címre küldjük meg a szülőknek.
2022. március 16-ig nyilvánosságra hozzuk a jelentkezők felvételi jegyzékét az iskola honlapján.
2022. március 21-22. a megjelölt tagozatkódok sorrendjének módosítási lehetősége.
2022. április 12. az ideiglenes felvételi rangsor közzé tétele iskolánk honlapján.

2022. április 29. az egyeztetett felvételi jegyzék alapján megküldjük az értesítést a felvételről, vagy elutasításról.

2022. május 9-20. szükség szerint rendkívüli felvételi eljárást tartunk.

Piliscsaba, 2021. október 19.                                                            Börzsönyi Tünde Márta
                                                                                                                      igazgató