2022. április 11., hétfő 00:00

Kedves Szülők, Diákok!

Jelenlegi Ökoiskola címünk 2022 augusztusáig érvényes, de örömmel jelentjük be, hogy az elmúlt 6 év munkájának gyümölcse beérett.
A 2022 februárjában beadott Örökös Ökoiskola pályázatunk nyert.  Március 26-án megtörtént az oklevelek ünnepélyes átadása is.
Köszönet mindenkinek, aki tevékenyen részt az ökoiskolai munkatervünk megvalósításában. Folytatjuk munkánkat a fenntarthatóság jegyében!

Városiné Pap Krisztina (oktató)
Börzsönyi Tünde (igazgató)

2022. február 25., péntek 00:00

Iskolánk örökbe fogadta a piliscsabai Erzsébetkutat. Szakmai gyakorlatok keretein belül gondozzuk és karbantartjuk az emlékművet és környezetét.

Így került sor február 14-én, Kurucz Péter oktató kollégánk vezetésével a 13. B osztályos erdésztechnikus diákjaink által az emlékmű karbantartására.

Köszönjük szépen a munkájukat!

2018. március 18., vasárnap 00:00

Kamilla forrásnál

A téli szünet utáni első túra a Dobogókő, Pilisszentkereszt közötti Kamilla- forráshoz vezetett. Az andezit sziklákkal körülvett forrás már a Visegrádi-hegységhez tartozik. Szép erdő veszi körül, amiben most meglepően sok otthagyott faág volt. A forrás vize bőven folyt, köszönhetően a hirtelen hóolvadásnak. Mindenkinek ajánljuk, keresse fel ezt a kevésbé ismert szép helyet, ha Dobogókő környékén jár, a kék kör jelzésén.

2018. március 18., vasárnap 00:00

Sátorkőpusztai- kristálybarlang takarítása
A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédő Egyesület által kezelt Sátorkőpusztai- kristálybarlangban lehetőségünk nyílt bekapcsolódni a barlangi munkálatokba. A kiépítés (új korlátok, lépcsők létesítése) során felhalmozódó törmelék felszínre szállításában segédkeztünk.

2018. március 17., szombat 00:00

2017. Szeptember - Erdőjárók a Klotild- barlangnál


Első szakkörös kirándulásunk szeptember 13-án, a Piliscsaba közelében fekvő Klotild- barlanghoz vezetett. Bár a turista térképek egy völggyel a valódi helyétől északabbra tüntetik fel, a nagyobb diákok könnyen megtalálták az útról nem látszó barlangot. A 290m tengerszint feletti magasságban nyíló üreget meredek lejtőn kell megközelíteni. Az útról könnyen felismerhető a vöröses barlangi agyag színe a lejtő talajában.

2018. március 17., szombat 00:00

Források felkeresése a Pilisben
Piliscsév, Eszperantó- forrás
Pilisszentkereszt, Trézsi- kút
Az Erdőjárókkal a Pilis lábánál fekvő források felkeresését tűztük ki célul. Az apropót az adta, hogy a korai sötétedés, időben behatárolta az októberi kirándulásainkat. A források hegylábi területen fakadnak, így nem kellett nagy szintkülönbségeket leküzdeni, és járművel is jól meg tudtuk közelíteni a helyszíneket.

2018. március 17., szombat 00:00

December - Dobogókői szánkózás

December 5-én Mikulás- túránkra sikerült szánkókat beszerezni. A szokásos dobogókői parkolóból a kilátót vettük először célba, bár tudtuk a ködös időben látni sokat nem lehet. A zúzmarás ágak azonban jó fotótémák.

2017. október 27., péntek 00:00

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal valósult meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak" a TeSzedd! önkéntesei. Az FM-KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is csatlakozott a mozgalomhoz. 2017. szeptember 15-én pénteken, iskolánk 88 diákja, zsákokkal felszerelne, nekilátott Piliscsaba kitakarításának.

2017. október 16., hétfő 00:00

Sötétben a Prédikálószéken
Október 10, Kedd
Az elmúlt évben már jártunk a Vadálló-köveknél szarvasbőgés idején. Már akkor elhatároztuk, hogy legközelebb korábban indulunk, és felmegyünk a Prédikálószék csúcsáig. Ezt különösképpen indokolta, hogy egy új kilátó épült, melynek képei elterjedtek a világhálón, és felkeltették többek érdeklődését.

2017. június 01., csütörtök 00:00

2017. május 20-án nagy sikerrel tartottuk meg a 3. Szepesi-napot, ami egyben a piliscsabai gyermeknapként is szolgált. Sok-sok gyerekprogram (bohóc, koncert, kézműves helyszínek, Lego robot), kipróbálható gépek és traktorok, tűzoltókocsi, rajzpályázat, faszobrász és sok egyéb foglalkozás örvendeztette meg a kicsiket és nagyokat. Aki lemaradt, ne búsuljon: hamarosan ismét jelentkezik a Szepesi, és várja az érdeklődőket. Addig is itt van pár, a rendezvényen készült fotó, hogy a hangulatot érzékeltesse.

1. oldal / 3