A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum iskolája:

Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

pályázatot hirdet az alábbi állás betöltésére:

Testnevelő tanár (oktató)

A munkavégzés helye: 2081 Piliscsaba, József Attila u. 2.
Foglalkoztatás jellege: határozatlan
Munkaidő tartama: teljes munkaidő
Illetmény és juttatások: Mt. szerint

Részletekért kattintson a bővebben gombra...

Kategória: Legfrissebb hírek
2024. április 28., vasárnap 00:00

Csehov kiállítás az iskolában

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár munkatársainak köszönhetően otthont adhattunk a Minden a véletlenen múlik című vándorkiállításnak, mely Anton Pavlovics Csehov életéről és munkásságáról szólt.

A 13 darabos roll-up kiállítás megtekintése mellett, neves tudósok és művészek előadásait nézhették, illetve hallgathatták meg a tablókon lévő QR-kódok segítségével az érdeklődők.

Iskolánk több osztálya is megtekintette a gyűjteményt, illetve rendhagyó irodalomóra keretében közelebbről is megismerkedtek az orosz íróval!

Köszönjük a kiállítást a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárnak! Képerkért kattintson a bővebben gombra.

Kategória: Legfrissebb hírek
2024. április 22., hétfő 00:00

Rendhagyó fizika óra a Csodák palotájában

Április 08-án a 11.A osztály a Csodák Palotájába látogatott a fizika óra keretében. Először megtekintettünk egy fél órás kísérletezős előadást „Izzó színpad” címmel, ahol a fényé, a tűzé volt a főszerep, majd a tanulók önállóan járhatták be a Csodák Palotája tematikus termeit. Többek között megismerkedhettek játékosan a mágnesesség jelenségével, de ha kedvük volt, betekinthettek Newton világába is.  Igazán tartalmas látogatás volt. A képek megtekinthetők a bővebben gombra kattintva.

Kategória: Legfrissebb hírek

Keszléri Áron 13. A osztályos mezőgazdasági gépésztechnikus tanulónk  kiválóan szerepelt az OSZTV döntőjében.

Az írásbeli versenyrészen a legjobb teljesítményt nyújtotta, ezért különdíjban részesült. Az országos verseny összesített eredménye alapján  8. helyezést ért el, így jeles minősítésű mezőgazdasági gépésztechnikus bizonyítvánnyal fejezi be tanulmányait iskolánkban.

Köszönet a felkészítő tanároknak!!! GRTAULÁLUNK ÁRON! További szép sikereket kívánunk neked! A képek megtekinthetők a bővebben gomb megnyomásával.

Kategória: Legfrissebb hírek

A helység kalapácsa Petőfi Sándor első könyve volt, 1844 októberében. (A tiszteletdíjként 40 pengő forint járt, amit a költő azonnal elküldött szorult anyagi helyzetben lévő szüleinek. )A mű későn lett sikeres humorára, iróniájára, a szellemes szószaporítások groteszk képeire és a parádés hexameterek álpatetikus hangvételére egyre inkább vevő lett a közöség. Már a szereplők megnevezése is mosolyt csal az olvasó és a leendő néző arcára: Erzsók ötvenötéves bájaival, Fejenagy, a kovács, vagy mint őt a dús képzeletű nép költőileg elnevezé: a helység kalapácsa, Harangláb, a fondor lelkületű egyházfi, Bagarja, a béke barátja, Vitéz Csepü Palkó, a tiszteletes két pej csikajának Jókedvű abrakolója, A lágyszívű kántor és „amazontermészetü” felesége, Márta. A részeletekért kattinson a bővebben gombra...

Kategória: Legfrissebb hírek