2024. február 29., csütörtök 00:00

Ismerkedő beszélgetés a 8. osztályos jelentkezőknek

Tisztelt Szülők!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy gyermekük továbbtanulási jelentkezési lapja megérkezett iskolánkba.

Kérem, hogy gyermeke jelenjen meg a pályaorientációs ismerkedő beszélgetésen iskolánkban, melynek időpontja március 6-7 14:00-17:00.

Cím: KmASzC - Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

         Piliscsaba, József Attila u. 2.

Az ismerkedő beszélgetés beosztása a Bővebbenre kattintva tekinthető meg.

Mindkét napra külön beosztás készült.

A linkre kattintva megnyílik a táblázat, melyben a név és az időpont látható.

Az ismerkedő beszélgetésre kérem hozzák magukkal a gyermek matematika, magyar nyelv és irodalom füzetét, ellenőrző könyvét vagy az ekréta ellenőrző kivonatát.  

Várjuk Önöket szeretettel!

Piliscsaba, 2023. február 28.

                                                         Üdvözlettel:

                                                                            Börzsönyi Tünde igazgató sk.

Kategória: Legfrissebb hírek
2024. február 27., kedd 00:00

Műveltségi vetélkedő

A közismereti munkaközösség 2024.02.22-én műveltségi vetélkedőt szervezett országismeret témakörben. A megmérettetésen az osztályok 3-5 fős csapatokban képviseltették magukat.

A versenyzők a tudásukat a következő témakörökben mérhették össze: Magyarország földrajza, váraink és műemlékeink, népdalok, magyar közmondások és szólások, hungarikumok,  híres magyar feltalálók, retro slágerek, természeti értékeink, hagyományos magyar ételek. Előzetes feladatként magyar műemlékeket lehetett megeleveníteni pluszpontért cserébe.

 Az 1. helyezést a 9.A osztály( Mészáros Viktória, Zelenák Máté, Jancsek Norbert, Szabó Ákos), a 2. helyezést a 11. E osztály (Faragó Anna, Papp Vivien, Gábor Levente, Takács Bálint), a 3. helyezést a 10.B osztály (Bartók Bence, Balázs Benedek, Gráf Márk) szerezte meg. A közdelem igazán szoros volt.

A képekért kattintson a bővebben gombra.

Kategória: Legfrissebb hírek
2024. február 23., péntek 00:00

Musical az Operettszínházban

Február 15-én iskolánk 12. A osztályának egy része, valamint több tanár is ellátogatott a Budapesti Operettszínházba, ahol a Monte Cristo grófja című romantikus musicalt nézték meg. Ez a történet Alexandre Dumas világhírű regényének zenés színházi adaptációja, melyet nagy lelkesedéssel fogadott a közönség. A diákok és pedagógusaik egy rendkívül lehengerlő előadás részesei lehettek.

Beluzsár Andrea magyar nyelv és irodalom szakos tanár.

Részletekért kattintson a "Bővebben" feliratra...

Kategória: Legfrissebb hírek
2024. február 13., kedd 00:00

Látogatás az Agromash Expo-ra

2024. január 26.-án 5 osztály összesen mintegy 110 diák látogatott ki iskolánkból az Agromash Expo-ra 5 tanár kíséretében.

A programot 10.00. h kor kezdtük, a diákok egyénileg nézték végig a kiállítást.

Számos kiállító, nagy márkák (John Deer, Claas, Fendt.....) képviseltették magukat jelentős gépparkkal. Mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő részleget, a gyümölcs termesztés és feldolgozástól a szántóföldi munkagépeken át a szárító berendezésekig vagy drónokig tényleg széleskörű volt a kínálat.

Részletekért kattintson a "Bővebben" feliratra...

Kategória: Legfrissebb hírek
2024. február 13., kedd 00:00

Látogatás a FEHOVA-ra

Fehova 2024. 30. Jubileumi kiállítás

„A vadászat: vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás.” (Széchenyi Zsigmond)

Erdész tanulóink körében az egyik legnépszerűbb program a FEHOVA, így minden évben ellátogatunk a kiállításra. Idén mind az öt technikus osztályunk részt vett az esemény nyitónapján.

Részletekért kattintson a "Bővebben" feliratra...

Kategória: Legfrissebb hírek
2024. február 11., vasárnap 00:00

Látogatás a Mezőgazdasági Múzeumban

Az vagy, amit megeszel? A tudatosság hitelessé tesz? Vagy inkább a hitelesség következménye a tudatosság? De mitől hiteles egy élelmiszer?

Az élelmiszer termelés és előállítás szempontjairól szóló foglalkozáson vett részt a 10/D osztály február 7.-én, a Mezőgazdasági Múzeumban, Bajzik Dorottya tanárnő vezetésével.

Ahhoz hogy ilyen változatosan táplálkozhassunk napjainkban, még az alapvető élelmiszerek összetevői is hosszú utat járnak be, mire a tányérunkon végzik. Mi az, hogy  ökológiai gazdálkodás? Mit és hogyan kell, kellene tenni, hogy egészséges alapanyagokhoz jussunk?

Részletekért kattintson a "Bővebben" feliratra...

Kategória: Legfrissebb hírek